מדוע יש נשים שנמשכות לגבר המתעלל או הנשוי?

שיתוף :

שנים הדהימה אותי העובדה שיש נשים שממש נמשכות לגבר הרע. אנחנו הגברים אף פיתחנו תאוריה שאומרת שצריך להיות רע עם נשים. איך זה קורה? מדוע יש נשים שהודפות את הגבר הטוב והמתאים להם ביותר ונמשכות בטירוף לגבר האלים, הצועק, המשפיל והגס? כזה שלא מתאים לאף אישה. אגב, גבר מתעלל הוא גם כזה שלא יכול להיות עם האישה כי הוא נשוי או מכל סיבה אחרת. ההתעללות לאו דווקא פיסית או מילולית. הוא נחמד לאישה אבל נשוי ולא מתכוון להיפרד מאשתו בשבילה, או רווק שמצהיר שהוא לא רוצה זוגיות מחייבת.

אבחון פסיכודיאגנוסטי (כירולוגיה מדעית) מורכב משלושה פרמטרים:

מורפולוגיה – פני השטח של היד. כיצד נראים הקווים, האצבעות ותבניות העור.

אטיאולוגיה – המניע או הסיבה לתסמונת או להפרעה.

התנהגות – כיצד יתנהג האדם בפועל.

מטעמים ברורים, אנו נדבר רק על התנהגות האדם ועל הסיבה לכך.

ראוי להקדים ולומר כי כל התנהגות אנושית אותה בוחר האדם מקורה בחוויות ילדות. חוויות אלו נרשמות בתת המודע של האדם ולמעשה שולטות בחייו. האדם חושב שהוא מחליט בעצמו אך לרוב זה לא כך. לכולנו יש התניות לא מודעות אשר מנהלות את חיינו מבלי שנדע על כך. ככל שההתניה נוצרה בשלב מוקדם יותר, קרוב ללידה או אף בבטן, כך כוחה גדול יותר. התת-מודע שלנו שולט עלינו ולא להיפך!

 אז מה קרה לתינוקת שכאשר תתבגר תימשך לגבר הרע?

‘משיכה לגבר המתעלל’ – אטיאולוגיה:

כאן מדובר בתינוקת (על תינוק זכר נדבר במאמר הבא) שחוותה אמא מושלמת בשלב הראשוני לחייה. האם חייכה אליה, הייתה סבלנית וזמינה, תמכה ולמעשה הייתה אם אידיאלית. התינוקת רושמת הבטחה ‘שהכול יהיה בסדר!’.

ואז, בשנה השנייה של החיים (במקרה הטוב, לעתים זה נעשה קודם לכן), האם חוזרת לעבודה, או שנולד עוד תינוק, או שפשוט נשבר לה, אין לה יותר כוח…

כך או כך, משהו קורה ומסיט את תשומת לבה של האם למקום אחר. מאמא מלאך לאמא רעה!! ההבטחה הופרה!!

אבל לתינוקת יש זיכרון טוב מהבסיס, היא רוצה זאת חזרה… ופה האמא במקום אחר. מה! לא, ‘מה את רוצה מותק’. או, ‘אוף תפסיקי כבר…’ כך או אחרת היא חווה אמא יותר קרבית. התינוקת חושבת ‘מה היא צועקת עליי..’, ‘למה אין לה סבלנות..’.

אז מה קרה להבטחה? היא הופרה! הייתה לי פה הבטחה ומישהו הפר את החוזה. מפה ואילך היא חווה רק את האמא הפחות קשובה, כועסת… וזה הולך הלאה בשנים. האם יותר עצבנית, אולי היא גם תתכופף ותסתור לה…

אבל התת מודע לא שוכח – ובתוך תוכה התינוקת יודעת שאמה מלאך! כן, עכשיו היא כזו, ללא סבלנות, צועקת וכד’, אבל אני יודעת שהיא אוהבת אותי. אין מצב שלא! וכך היא מסדרת לעצמה את החיים. או חושבת שמסדרת…

בהתבגרות – בעיקר בזוגיות – הכמיהה הבסיסית היא להתחבר למישהו שמזכיר את האמא הטובה… מישהו שיתחבר שיהיה קשוב שיאפשר לשים כתף שייתן אוזן – שייכות מלאה!!

אבל במקום זאת הבחירה יכולה להשתבש.

מאמר זה עוסק בנשים. במאמר הבא נדבר מה קורה אצל גברים.

נשים: כאן יש שתי קבוצות.

בקבוצה הראשונה: האישה תימשך דווקא לגברים פחות נחמדים, לא קשובים, לא אמינים, אולי מישהו שמזלזל אולי קצת יותר…, כאלה שמזכירים את האם הלא נחמדה.

ואולם, ופה זה מתחיל להסתבך, היא גם עושה רציונליזציה להתנהגות הגבר. חברותיה ומשפחתה מנסים לעורר אותה אך ללא הועיל. הם מנסים להראות לה כי בחירתה אינה טובה לה אך היא לא תקשיב. במקום לעזוב את הגבר ולהתרחק ממנו היא תסביר את התנהגותו. ‘בטח, הייתה לו ילדות קשה, סבא כזה, אימו נטשה אותו, אביו הכה אותו וכד’. אבל אני יודעת שהוא נשמה, בתוך תוכו הוא בחור זהב…’. האישה משכנעת עצמה שעוד נראה את הצד הטוב שלו… ואז, אם היא גם מתחייבת אליו – היא לא מלקקת דבש!! אלו נשים שנמשכות לגברים לא טובים, אפילו מתעללים.

בנוסף, נשים כאלו (שלרוב חכמות מאוד, מוכשרות ויפות), יוצאות לבלות, נדלקות על פלוני, אך אם הוא גם יידלק עליה, ייגש ואף יחייך, ירד לה ממנו!!

כלומר אם יבוא הגבר הטוב הרך והמתאים לה זה לא עושה לה את זה!! היא צריכה את החארות, אפילו התעללות פיסית או מילולית.

בקבוצה השנייה: סביר שהאישה תמצא את האם הטובה (בגרסתו הגברית), אבל עדיין תמיד יהיה לה סוג של מתח! בעיקר כאשר הגבר יעיר הערה, יביע חוסר שביעות רצון וכד’ – והיא כבר אורזת. ‘הנה זה נגמר, הוא לא רוצה אותי יותר…’, כי יש שם את הפגיעות, הפחד מאי שייכות!!

כעת, הבה נחשוב עד כמה התנהלות זו שכיחה במודרנה. רוב האימהות חוזרות לעבודה בשלב כלשהו והתינוק חווה קריעה מאימו. הוא לא מבין מה זה קריירה ותשלומי חשבונות. ראוי לציין כי פה האם לא רק חזרה לעבודה אלא גם שינתה את התנהגותה ממכילה לחסרת סבלנות.

רק כשהאישה מבינה מדוע היא נמשכת לגברים אלו היא יכולה להתחיל להשתחרר מכך. נשים שעוברות אבחון ביומטרי ומבינות זאת חשות הקלה עצומה. לראשונה הן יכולות להתחיל ולבחון גברים בעין אובייקטיבית. 

במרכז שחר אנו יודעים לעקור את הפקודה הזאת מהתת-מודע שם היא קיימת שנים.

ההפרעה גם ממשיכה הלאה, קבלו את הסיפור הבא:

נאמר שלאישה כלשהי יש את ההפרעה הזו. בצעירותה היא נמשכת לגברים הלא טובים וחווה את כל מה שתיארנו – סבל רב! כמובן שהזוגיות עם הגבר הרע לא מגיעה לכלל יישום (במקרה הטוב). ואז האישה מחליטה לבחור אחרת ולהינשא לגבר הטוב. מה יקרה?

פה זו טרגדיה אמיתית. היא אמנם בחרה טוב ונישאה לגבר שהכי מתאים לה אך היא מתקשה להימשך אליו. לא משנה מה הוא יעשה עבורה היא תראה אותו באופן שלילי. היא תמצא מה לא בסדר בו ותתמקד רק בזה.

חשבו כמה זה עצוב? היא כבר בחרה טוב! גבר אמין, טוב, ביתי ומפרנס אך היא לא נמשכת אליו וגם מוציאה את קלקלתו החוצה. במקרים קיצוניים היא גם תבגוד בו עם הגבר הרע. פשוט לא יאומן!!

חשבו על התסכול הרב שחשים ההורים האחים והחברים של אותה אישה שלא מבינים את התנהגותה. איך היא לא רואה את האור? מדוע היא לא מקשיבה לנו ועוזבת את אותו גבר שברור שאינו טוב עבורה. התסכול עצום גם לאישה עצמה.

זו כוחה של התניה לא מודעת! מטרתנו הנה להעביר התנהגות אוטומטית ולא מודעת לבחירה מודעת. לעבור מגיר אוטומטי לגיר הילוכים.

הרגישו חופשי לשתף מאמר זה עם חבריכם ושיהיו לכם רגעים יפים!

חזי

מוכנים לתת לי לסייע לכם להפוך לגרסה הטובה ביותר של עצמכם?

אני מזמין אתכם להשאיר פרטים בטופס, ונתאם פגישה בזמן שנוח לכם. יחד נוכל לצאת לדרך חדשה בה תגשימו את כל החלומות והמטרות שלכם בלי לפחד.

התחלת צ'אט
1
צריכים עזרה?
היי, ברוכים הבאים ליחזקאל שחר - דימוי עצמי מנצח! ,
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן